Wat is opaal polycarbonaat?

Kunststof wordt veel gebruikt voor het realiseren van bouwprojecten. Deze stof wordt in de bouw in oneindig veel projecten gebruikt, waaronder kozijnen, buizen en zelfs vloerverwarming. Polycarbonaat is een speciale soort kunststof, die qua eigenschappen hoger scoort dan andere kunststoffen. Dit komt doordat het materiaal een thermoplastisch polymeer is, waardoor het materiaal is aanzienlijk sterker is dan glas en langer meegaat dan doorsnee kunststoffen.  

Een variatie op polycarbonaat, is opaal polycarbonaat. Deze vorm is minder lichtdoorlatend waardoor het uitstekend dient als toe te passen materiaal voor onderdelen van onze postkasten. Ook kan de kunststof bijdragen aan het design van een ontwerp. Vankan Dronten realiseert diverse projecten met behulp van het stevige opaal polycarbonaat, zodat u verzekerd bent van kwaliteit!

Vele mogelijkheden

Opaal polycarbonaat is licht gekleurd en laat maar een bepaald percentage licht door vergeleken met normaal polycarbonaat. De kunststof kan goed gebruikt worden voor terrasoverkappingen, maar dient ook goed als basis voor postkasten en belpanelen waar bijvoorbeeld verlichting zal worden toegepast. Door de brandveiligheid van polycarbonaat, beschermt het beter tegen schadelijke UV-stralingen en het felle licht van de zon vergeleken met doorzichtige kunststoffen en glas.

Om het bouwwerk volledig naar eigen wens te realiseren, is er keuze uit diverse materialen en designs. Wanneer u kiest voor opaal polycarbonaat, kiest u voor kwaliteit en weet u dat er een postkast staat die bestendig is tegen alle weersomstandigheden.

Makkelijk te bewerken en schoon te houden

Polycarbonaat is, terecht, een populaire stof binnen de bouw. Bij Vankan Dronten realiseren wij binnen de kortste keren een project op basis van deze kunststof, naar uw wensen en eisen. Aangezien opaal polycarbonaat makkelijk te bewerken is, kunnen wij projecten op maat maken met designs die passen bij het doeleinde.

Polycarbonaat heeft als voordeel dat het goed te onderhouden is. Er wordt aangeraden om objecten van opaal polycarbonaat regelmatig schoon te maken. Wel moet dit enigszins voorzichtig gedaan worden, aangezien het materiaal iets krasgevoeliger is dan normaal glas.

Een bouwwerk van opaal polycarbonaat laten plaatsen? Vankan Dronten regelt dit voor u!

Bij Vankan Dronten werken wij uitsluitend met hoogwaardige materialen die geschikt zijn voor in de bouw, waaronder opaal polycarbonaat. De materialen hebben wij altijd op voorraad, zodat ontwerpen zo snel mogelijk realiteit gemaakt kunnen worden.

Heeft u vragen over onze producten, of over het gebruik van polycarbonaat in onze projecten? Neem gerust contact met ons op zodat wij met u mee kunnen denken. Wij helpen u graag op weg!

Categories:

Tags:

Comments are closed