Hoe krijg ik krassen uit rvs?

Rvs zien we veel terug in het interieur en voorwerpen in huis. Dat is niet gek, want rvs kent vele voordelen: het is duurzaam, heeft een stijlvolle uitstraling en is goed bestand tegen vlekken. Wanneer er echter krassen ontstaan in het rvs, kan dit gevolgen hebben op de uitstraling van het metaal. Gelukkig is het mogelijk om krasjes te herstellen. In dit blog geven we tips over hoe u krassen op effectieve wijze kunt wegwerken en hoe u krassen kunt voorkomen.

Oppervlakkige krassen verwijderen uit rvs

Heeft u meerdere rvs accessoires in huis die u regelmatig gebruikt? Dan is de kans groot dat er met de tijd krasjes in ontstaan. Denk hierbij aan een rvs trapleuning, postkast of deurklink die meerdere keren per dag wordt gebruikt. De krasjes die in deze voorwerpen ontstaan, zijn vaak klein, licht en oppervlakkig. Hierdoor is het vrij eenvoudig om deze krasjes te verwijderen. Hieronder delen we tips om lichte en oppervlakkige krasjes te verwijderen:

1.     Maak gebruik van een rvs schoonmaak spray

 Door gebruik te maken van een rvs spray kunt u in de meeste gevallen een groot deel van de krasjes aanpakken en onzichtbaar maken. Met de spray brengt u een zeer dun laagje aan op het rvs waardoor de krasjes niet meer zichtbaar zijn. De krasjes zitten er dan nog wel, maar deze zijn door de spray onzichtbaar gemaakt.

2.     Schuur het rvs met schuurvlies

Stoort u zich flink aan de krassen en bent u op zoek naar een aanpak waarmee u de krassen écht kunt verwijderen? Maak dan gebruik van een schuurvlies. Hiermee kunt u de krasjes uit het rvs schuren. Hierbij is het belangrijk dat u met de slijprichting van het rvs mee schuurt! Doet u dit niet? Dan kunnen er doffe plekken ontstaan op het rvs. Deze doffe plekken zullen moeilijk te herstellen zijn. Omdat het schuren van rvs met een schuurvlies goed moet gebeuren omdat er anders plekken kunnen ontstaan, adviseren we deze techniek alleen toe te passen wanneer u zich erg stoort aan de krassen.

Diepe krassen in rvs wegwerken

Soms zijn de krassen die er in rvs ontstaan niet licht of oppervlakkig, maar groot en diep. In dat geval kunt u het verwijderen van de krassen uit rvs het beste overlaten aan een specialist. Diepe krassen horen namelijk mechanisch verwijderd te worden.

Hoe voorkom ik krassen in rvs?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom delen we hieronder enkele tips die u kunt toepassen om krassen op rvs te voorkomen.

  • Maak het rvs regelmatig schoon. Dit doet u het beste met een vochtige, zachte doek.
  • Maak geen gebruik van agressieve reinigingsmiddelen.
  • Ook kunt u beter geen schuurmiddelen gebruiken voor het schoonmaken van rvs.
  • Voorkom dat u het rvs grondig moet schoonmaken! Gaat u aan de slag met het schuur- of schilderwerkzaamheden? Verwijder dan rvs onderdelen of zorg ervoor dat deze zijn bedekt. Zo voorkomt u dat er vlekken ontstaan, u deze op grondige wijze moet schoonmaken én dat er krassen ontstaan.

Categories:

Tags:

Comments are closed