Hoe krijg ik rvs glanzend schoon?

Niet voor niets zijn er in ieder huis veel elementen van roestvrijstaal (rvs) te vinden. Vooral in de keuken ziet u vaak voorwerpen als pannen, kranen en ander keukengerei die gemaakt zijn van dit materiaal. Logisch, want het ziet er stijlvol uit en bovendien is rvs een duurzaam materiaal. Het feit dat het door het beschermlaagje niet snel beschadigt, wil echter niet zeggen dat rvs ook volledig onderhoudsvrij is.

Doordat er in de keuken met eten wordt gewerkt, komt het wel eens voor dat er voedselresten of andere vlekken op het keukengerei blijven zitten. Wilt u dat uw rvs glanzend blijft? Dan zult u het dus met enige regelmaat moeten schoonmaken om hardnekkige vlekken te voorkomen. In deze blog leggen we u uit hoe u dit het beste kunt doen zodat uw rvs glanzend blijft.

Rvs glanzend maken

Een kookplaat, een afzuigkap maar ook een postkast van rvs: het ziet er allemaal fraai uit, mits het rvs glanzend blijft. Maar hoe krijgt u rvs dan streeploos schoon? Laten we beginnen met wat u in ieder geval beter niét kunt doen. Zo raden we het gebruik van zoute of zure stoffen zoals azijn af. Bovendien kunt u beter geen schuurspons of staalwol gebruiken om rvs glanzend te maken. Dit zorgt er bij rvs namelijk juist voor dat het materiaal wordt beschadigd.

Maar hoe krijg ik rvs dan wel glanzend? Daar zijn verschillende manieren voor. Olie is bijvoorbeeld een handig middeltje waarmee rvs makkelijk schoon te maken is. Doe een beetje olie op een doekje, neem het object af en u zult zien dat deze weer gaat stralen! Voor pannen van rvs wijzen we u op het feit dat weken in heet water met soda erg goed werkt. Ook ontvettende middelen als glasreiniger werken goed om oppervlaktes op rvs weer glanzend te maken. Spuit er wat glasreiniger op en na het afnemen met een microvezel doekje zult u zien dat het rvs oppervlak weer spic en span is!

Meer informatie over rvs? Neem contact op met Vankan!
Wilt u ook de voordelen ervaren die rvs met zich meebrengt? Neem eens contact op met specialist Vankan om te kijken of ze wellicht iets voor u kunnen betekenen!

Categories:

Tags:

Comments are closed